نقش والدین در دوران کرونا برای بهبود یادگیری فرزندانشان

نقش والدین در دوران کرونا برای بهبود یادگیری درس فرزندانشان
این روزها به واسطه جولان دادن ویروس کرونا، آموزش حضوری جای خود را به آموزش مجازی داده و نقش والدین در دوران کرونا و بهبود یادگیری فرزندانشان نیز برجستهتر شده است. زیرا والدین در این بازه از یک سو باید مراقب کودک خود در مواجهه با آسیبهای فضای مجازی باشد و از سوی دیگر برنامه روزانه برای یادگیری فرزندشان تدوین کرده و کمی برای آموزش مجازی فرزندانشان وقت صرف کنند. در ادامه این مطلب از مسیر سبز در مورد سهولت در گفتوگو، آموزش آهسته، مراقبت از کودکان در فضای آنلاین و ارتباط با مرکز آموزشی را هم مورد توجه قرار دهند و برنامه منظم روزانه برای فرزندان خود تدوین کنند.
ضرورت تدوین برنامه منظم روزانه برای فرزندان
این برنامه روزانه موجب جدی گرفته شدن کلاس آنلاین و نظارت بر انجام تکالیف دانشآموزان میشود و دانشآموز فضای آموزش مجازی را همانند کلاس درس فیزیکی، مهم تلقی میکند. در سایه وجود همین برنامه روزانه، والدین هم خواسته یا ناخواسته فضای آرام و مناسب برای یادگیری فرزنداشان را فراهم خواهند کرد اما در زمینه نباید زیاد سختگیری شود. «اگرچه ایجاد یک برنامه منظم و ساختارمند اهمیتی حیاتی برای کودکان و افراد جوان دارد اما در این دوران کودکان نیازمند سطحی از انعطافپذیری هستند».
نقش والدین در دوران کرونا و تغییر برنامه های قبلی
والدین باید فعالیتها را برای بهتر شدن تغییر دهند و اگر زمانی که یک برنامه یادگیری آنلاین را پیگیری میکنید، فرزندتان بیقرار و کلافه به نظر آمد، یک گزینه دیگر که فعالیت بیشتر را میطلبد، انتخاب کنید؛ نباید فراموش شود که برنامهریزی و انجام کارهای خانه با یکدیگر تمرین خوبی برای تقویت عملکردهای حرکتی ریز و درشت بدن است و باید سعی شود تا جایی که میتوانید خود را با نیازهای فرزندتان منطبق کنید تا بتوانیم یک فرزند پرقدرت تربیت کنیم.
لزوم برقراری ارتباط تعاملی والدین با فرزندانشان
نباید فراموش شود که دانشآموزان در شرایط کرونا فرصت برقراری ارتباط با همسالان و بیان احساسات خود را از دست دادهاند و والدین در چنین شرایطی تنها ملجا آنان به شمار میروند.
کودک در چنین شرایطی ممکن است واکنشهای مختلفی نسبت به استرسهای طبیعی خود نشان دهد و در چنین شرایطی والدین باید بیش از پیش ارتباط میان فردی خود را با فرزندانشان تقویت کنند. ارتباط تعاملی والدین با فرزندانشان زمینه آرامش روانی و بهبود روند یادگیری را فراهم میکند و نقش مادران در این زمینه بسیار برجسته است. اگر احساسات فرزندانمان را درک کنیم و با تمام توجه به سخنان آنان گوش فرا دهیم، در حقیقت زمینه بهبود یادگیری آنان در شرایط کرونا را فراهم کردهایم.
روند آموزش مجازی باید آهسته و پیوسته باشد
فعالیت فرزند خود را باید با جلسات یادگیری کوتاهتر آغاز کنید و سپس به مرور زمان جلسات را افزایش دهید؛ اگر هدف، یک جلسه ۳۰ یا ۴۰ دقیقهای است، کار را با جلسه ۱۰ دقیقهای شروع کنید. در طول جلسه، زمان یادگیری آنلاین یا از روی صفحه نمایش را با فعالیتها یا تمرین غیر آنلاین ترکیب کنید.
مراقبت از فرزندانمان در مقابل آسیبهای فضای مجازی
پلتفرمهای دیجیتال فرصتی برای کودکان پدید میآورد که یادگیری را ادامه دهند، بازی کنند و ارتباط با دوستانشان را ادامه دهند اما دسترسی فزاینده به فضای آنلاین خطرهایی را برای ایمنی، مراقبت و حریم خصوصی کودکان پدید میآورد.
لزوم ارتباط مستمر والدین با معلمان و مدیران مدرسه
اگر ارتباط والدین با مدرسه فرزندشان ضعیف باشد، به طور طبیعی اطلاعات لازم برای راهنمایی آنان را کسب نخواهند کرد و در نتیجه در روند آموزش مجازی فرزندشان نیز تاثیر چندانی نمیتوانند داشته باشند؛ البته فضای مجازی نیز شرایط لازم برای ارتباط مستمر با دست اندرکاران مدرسه را فراهم کرده است و عضویت در گروههای والدین می تواند مفید واقع شود. والدین در زمینه آموزش فضای مجازی و همراهی و همکاری با نظام آموزشی نقش ۸۰ درصدی دارند. حضور و غیاب دانشآموزان مرتب از سوی مدرسه انجام میشود اما والدین به ویژه مادران باید از ساعت برگزاری کلاس مطلع باشند و فرزند خود را به حال خود رها نکنند که همین موضوع به ارتباط مستمر والدین با معلمان و مدیران مدرسه وابسته است.
این فضای ناشی از شیوع ویروس کرونا دیر یا زود خواهد شکست اما آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم با کمترین هزینه و آسیب از این موقعیت عبور کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید