6 راز مهم برای تربیت فرزند پسر

بهترین روش در تربیت فرزند پسر از نظر روانشناسان با تربیت فرزند پسر کمی متفاوت هست چون اخلاقیات و روحیات متفاوتی دارن. واضح است تمام کودکان از روز تولد تا ۲ سالگی نیازمند محبت بی قید و شرط والدین هستند، فرزند شما اگر پسر و یا دختر باشد قطعاً باید بدون هیچ واسطه، دلخوری و یا شرطی شدنی مورد لطف و محبت والدین خود مخصوصاً والد مادر قرار بگیرد. اگر بخواهیم بدانیم بهترین امکان برای تربیت پسر و یا دختر چه رفتاری است باید بگوییم در آغوش کشیده شدن، بوسیدن و مورد لطف قرار دادن کودکان تا قبل از دو سالگی بدون هیچ قید و شرطی میتواند پایه ایی ترین نیاز کودک را فراهم کند.
در تربیت فرزند پسر باید به این ۶ نکته مهم توجه کرد
در این مقاله از مسیر سبز میخوانیم: لحظهای که به چشمان پسر تازه متولد شدهتان نگاه کردهاید، حتما به این نتیجه رسیدید که هرآنچه که برای آینده او آرزو دارید به تربیت شما بستگی دارد؟ آیا قادر خواهید بود او را به گونهای تربیت کنید که مردی با اعتماد به نفس، مسئول و همدل باشد؟ هر پدر و مادری این سوال را از خود میپرسد و همه دوست دارند بدانند که چگونه میتوان در تربیت فرزند پسر موفق بود.
آنچه که باید در تربیت فرزند پسر به او بدهید
۱- مدیریت احساسات
یک مرد قوی، ساکت و سخت شاید در فیلمها و داستانها خیلی جذاب به نظر برسد، اما در زندگی واقعی، پسران و مردان خوب آنهایی هستند که میدانند نسبت به احساسات خود چه واکنشی باید نشان دهند. کریستین نیکلسون، روانپزشک متخصص در درمان نوجوانان در واشنگتن میگوید: «برخی از ویژگیهایی که ما به صورت کلیشهای مردانه تصور میکنیم، درواقع سرکوبگر هستند؛ مثل اینکه قوی باشد یا گریه نکن. اگر پسر شما ناراحت است و شما میگویید، خودت را جمع کن، چیزی نشده به او میآموزید که احساسات خودش را پنهان کند.» او اضافه میکند که درواقع پدر و مادرها از فرزندان دختر بیشتر میپرسند که چه احساسی دارند تا پسرها؛ و زمانی که دخترها ناراحت هستند والدین تلاش بیشتری نسبت به پسرها میکنند تا آنها را آرام کنند. نتیجه؟ اینکه بسیاری از پسرها در بزرگسالی از احساسات خود شرمنده هستند و در برقراری ارتباط دچار مشکل میشوند.
۲- آموزش همدلی
اما مطالعات نشان میدهند که دانشجویان امروزه، ۴۰ درصد همدلی کمتری نسبت همتایانشان در ۲۰ سال گذشته دارند. دو دلیل برای این اتفاق وجود دارد: یک بازیهای ویدئویی که کودکان را نسبت به درد دیگران بی احساس میکند و دو شبکههای اجتماعی پر از دوستان مجازی که باعث میشود کودکان راه درست برقراری ارتباط را ندانند.
۳- در تربیت فرزند پسر باید روی تقویت اعتماد بنفس کار کرد

۴- احترام به دیگران
مایکل گوریان، نویسنده کتاب «هدف پسران» میگوید: «پسری که با حرف شنوی از قانون گذاران زندگیش (والدین) و احترام به قوانین رشد میکند، تعامل و احترام به دیگران را میآموزد» برای تربیت فرزند پسرتان، قوانینی محکم وضع کنید و به او یاد دهید که به آنها احترام بگذارند. همچنین شما هم احترام به دیگران را رعایت کنید چرا که او از شما میآموزد.
۵- ابراز علاقه به کودک در تربیت فرزند پسر
۶- پدر خوب بودن
- همیشه حاضر باشید: به نظر ساده است، اما تبدیل شدن به پدری که وقت کافی با پسرش میگذراند کمی چالش برانگیز است. طوری باشید که پسرتان با خود بگوید: «پدرم من را دوست دارد و از وقت گذراندن با من لذت میبرد».
- با زنان به خوبی رفتار کنید: یکی از روشهایی که پسران ارتباط با زنان را یاد میگیرند، نگاه کردن به پدرشان است. اگر اشتباهی مرتکب میشوید از همسرتان عذرخواهی کنید، به او محبت کنید و با احترام با او رفتار کنید.
رشد عزت نفس در تربیت پسران
در بالا توضیح داده ایم که تا پیش از دو سالگی والدین تمام محبت و لطف خود را به صورت کلامی و یا محبت های غیر کلامی باید به فرزند خود داشته باشند که این رفتار باعث رشد عزت نفس در کودک میشود. چگونه پسرم را خوب تربیت کنم؟ نکته: در تربیت پسران نیز این شکل از محبت باعث احساس خویشتن دوستی و احساس امنیت میشود که در رشد عزت نفس و قبول و باور خود در کودک بسیار کاربردی و مهم عمل میکند.

رفتارهای خشونت آمیز در تربیت پسران
لازم است بدانیم اگر فرزند پسر دارید به همان میزان که رفتارهای خشونت آمیز میتواند کودک دختر را مورد آزار قرار دهد فرزندان پسر را نیز مورد آزار قرار میدهد، از این رو قطعاً والد باید باور کنند صرفاً یک کودک دارند و وظیفه آنها تربیت یک کودک به بهترین نحو است.
باورهای اشتباه برخی از والدین
پسر گریه نمیکند از جمله رفتارهای تربیتی غلط است که فرزند پسر به این باور اشتباه میرسد که نمیتواند احساسات خود را بیان کند و یا به هیچ وجه هیچ کسی نباید گریه او را ببیند و یا گریه کردن نشانه ضعف او است و یا هر فردی که گریه میکند پست و حقیر است. بنابراین والدین به صورت ناخواسته میتوانند با همین یک جمله ذهنیتی به کودک خود انتقال بدهند که تا سالهای بزرگسالی او در تصمیمات مهم زندگی و رفتارهای حیاتی او اثرگذار باشد.
القای تفکرات جنسیتی به کودکان پسر
همانطور که والدین باید از القای تفکرات جنسیتی به دختران و تربیتی بر اساس جنسیت دوری کنند. به همان میزان باید از القای این تفکر به پسران خود دور بمانند.
دیدگاهتان را بنویسید