اندازه گیری ضریب هوشی کودک
تاریخ بروز رسانی این مطلب: ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
اندازه گیری ضریب هوشی کودک:
اگر مداوم به دنبال این هستید که ببینید کودک شما چقدر باهوش است و چگونه میتوان ضریب هوشی او را اندازه گیری کرد, حتما این ویدئو رو ببینید…
اما باز هم عواملی هست که روی هوش کودک تاثیر گذاره که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
رشد مغز و بالا بردن هوش کودکان:
رشد مغز علاوه بر ژن ها به فاکتورهای مختلفی وابسته می باشد ، مانند:
- تغذیه مناسب قبل و حین دوران بارداری
- قرار گرفتن در معرض سموم یا عفونت ها
- تجربیات کودک با سایر افراد
- آرامش در خانواده
- تربیت صحیح کودک همراه با آگاهی والدین و آرامش
پرورش و مراقبت از بدن و ذهن کودک ، فاکتور کلیدی برای حمایت از رشد سالم مغز است. تجربیات مثبت یا منفی می تواند به رشد ذهنی کودک کمک کند و می تواند اثرات مادام العمر داشته باشد و در نهایت ما در آینده یک کودک موفق داشته باشیم. برای پرورش جسم و ذهن فرزند خود ، والدین و پرستار کودک نیاز به حمایت و منابع علمی مناسب دارند. مراقبت صحیح از کودکان قبل از تولد و در دوران کودکی ، تضمین می کند که مغز کودک به خوبی رشد می کند و به تمام توان خود میرسد.
اهمیت تجربیات کودکی در رشد مغز هوش آنها
کودکان متولد شده آماده یادگیری هستند و مهارت های بسیاری برای یادگیری در طی سالهای طولانی دارند. والدین به عنوان اولین معلمان فرزند خود در یادگیری مهارتهای مناسب برای استقلال و زندگی سالم و موفق کودک نقش مهمی را ایفا میکنند. نحوه رشد مغز به شدت تحت تأثیر تجربیات کودک با سایر افراد و جهان پیرامونش قرار دارد. مراقبت از پرورش ذهن برای رشد مغز بسیار مهم است. کودکان در یک محیط امن رشد می کنند و در بهترین حالت یاد می گیرند که در آن محیط از نا امنی و تنش و استرس محفوظ می مانند.
فرصت های زیادی برای بازی و گشت و گذار و تجربه کردن وجود دارد. والدین و پرستار کودک می توانند با صحبت کردن ، بازی کردن با موضوع های مختلف و مراقبت از فرزند خود از رشد سالم مغز حمایت کنند. والدین هنگام صحبت کردن و بازی با کودکان مهارت ها و علاقه های کودک خود را تقویت می کنند و در این شرایط کودکان به بهترین وجه جنبه های مختلف رفتاری را یاد می گیرند.
پرورش یک کودک با درک کامل نیازهای او سبب یادگیری روش هایی مناسب در مغز کودکان جهت عکس العمل در برابر استرس می شود. صحبت با کودکان و کتاب ، داستان و شعر خوانی باعث تقویت زبان و گسترش راه های ارتباط کودکان می شود و آنها را در مسیر یادگیری و موفقیت در مدرسه قرار می دهد.
استرس به رشد مغز و هوش کودک آسیب میزند
قرار گرفتن در معرض استرس می تواند عواقب منفی طولانی مدت بر روی رشد ذهنی کودک داشته باشد. در حالی که صحبت کردن ، خواندن و بازی کردن می تواند رشد مغز را تحریک و باعث پیشرفت آن شود. اطمینان از اینکه والدین ، مراقبان و ارائه دهندگان مراقبت های اولیه کودک از منابع و مهارتهای لازم برای ارائه خدمات ایمن ، پایدار ، پرور برخوردار هستند ، یک هدف مهم بهداشت عمومی است.
هنگامی که کودکان در معرض خطر هستند ، ردیابی رشد کودکان و اطمینان از دستیابی به نقاط عطف رشد این اطمینان را بوجود می آوردکه هرگونه مشکلی در اوایل تشخیص داده می شود و کودکان می توانند درمان های مورد نیاز خود را دریافت کنند.
از فرزندتان محافظت کنید تا رشد مغز و هوش او بدرستی انجام شود
برای یادگیری و رشد مناسب ، مغز کودک باید سالم و در برابر بیماری ها و خطرات دیگر محافظت شود. سلامت رشد مغز می تواند حتی قبل از بارداری شروع شود. به عنوان مثال ، یک رژیم غذایی سالم و مواد مغذی مناسب مانند اسید فولیک کافی باعث ایجاد یک بارداری سالم و یک سیستم عصبی سالم در کودک در حال رشد می شود. واکسیناسیون می تواند زنان باردار را از عفونت هایی که می تواند به مغز نوزاد متولد نشده آسیب برساند ، محافظت کند.
در دوران بارداری ، مغز می تواند در معرض انواع بسیاری از خطرات ، مانند بیماری های عفونی مانند سیتومگالوویروس یا ویروس Zika ، که بارزترین اثر ویروس زیکا میکروسفالی یا رشد ناقص مغز می باشد. قرار گرفتن در معرض سموم از جمله سیگار کشیدن یا الکل باشد ، یا وقتی مادران باردار دچار استرس یا شرایط بهداشت روانی مانند افسردگی ،مراقبت منظم از سلامت در دوران بارداری می تواند به جلوگیری از عوارض ، از جمله تولد زودرس ، که می تواند بر مغز کودک تأثیر بگذارد ، کمک کند. غربالگری در نوزادان می تواند شرایطی را که احتمالاً برای مغز کودک خطرناک هستند ، مانند فنیل کتونوری. (PKU) تشخیص دهد. این بیماری ژنتیکی در نوزادان می باشد واختلال در رشد و تکامل مغز و عقب ماندگی ذهنی می شود.
رشد سالم مغز در نوزادی به مراقبت و تغذیه صحیح بستگی دارد
از آنجا که مغز کودکان هنوز در حال رشد است ، به ویژه در معرض آسیب های ضربه مغزی ، عفونت ها یا سموم مانند سرب ،آسیب پذیر هستند . واکسنهای کودکی ، مانند واکسن سرخک ، می توانند کودکان را از عوارض خطرناک مانند تورم مغز محافظت کنند . اطمینان از دسترسی والدین و پرستاران کودک به غذاهای سالم و مکان هایی برای زندگی و بازی سالم و بی خطر برای فرزندشان می تواند به آنها در ارائه مراقبت بیشتر از پرورش ذهنی کودکان کمک کند.
ر وش هایی برای تقویت هوش کودکان
خیلی ها دنبال این هستند که ضریب هوشی کودک ۱۲ ساله خود را اندازه بگیرند اما باید بدانید که مغز انسان از قبل از تولد تا ۴ سالگی بهصورت انفجاری رشد میکند. در حقیقت، مغز کودکان قبل از رفتن به مهدکودک ۹۰ درصد فرآیند رشدش را طی میکند. این دوره از رشد مغز، یک فرصت ایدهآل را برای یادگیری فراهم میکند.
بازی، هوش، هوش مالی کودک ، مغز، والدین احساس امنیت، کودکان، ضریب هوشی، موسیقی، عقل، حل مسئله، یادگیری، کلاس ورزش، مهارت اجتماعی، بلوک سازی، بازی یارانه ای، تقویت مغز، بازی جنگا، حافظه هوش یک فرایند پویا است و مغز کودکان با تجربه رشد میکند؛
کارهایی که والدین بهطور طبیعی انجام میدهند از جمله ارتباط چشمی، صحبت کردن، پاسخگویی به نیازهای کودک و… اولین تجربه یادگیری اساسی برای کودکان است. روابط نزدیک و محبت برای رشد فکری فرزند شما مهم است و کودکانی که احساس امنیت میکنند، مشتاق اکتشافات هستند، اما این موارد تنها جوابگوی رشد طبیعی حافظه کودکان است و برای افزایش ضریب هوشی کودکان راههای اساسی دیگری وجود دارد:
۱- یادگیری یک ساز موسیقی
از نظر علمی ثابت شده است که یادگیری و نواختن ساز موسیقی ضریب هوشی کودک را بهطور مستقیم بالا میبرد، زیرا موسیقی سه بخش مهم از وجود کودک یعنی عقل، احساس و جسم را به تکاپو میاندازد. مهارت موسیقی نیاز به تمرین و استمرار دارد لذا وقتی کودک به یادگیری یک ابزار موسیقی میپردازد درگیر چالشی میشود که مدام در زندگی ادامه خواهد داشت. موسیقی قدرت حل مسئله کودکان را بالا میبرد، چون او در خلال نواختن و یادگیری موسیقی قوه تفکر خود را به کار میاندازد.
۲-شرکت در کلاسهای ورزش
فعالیت بدنی و جنبوجوش، رشد مغز و عملکرد شناختی کودک را تقویت میکند. در واقع هرگونه فعالیت بدنی، ترشح اندورفین در مغز را افزایش داده و اندورفینها باعث تقویت عملکرد و خروجی مغز میشوند.
۳- انجام بازیهای فکری
بازی کار کودک است. کودکان با بازی، مهارتهای اجتماعی – شناختی و کاوش در دنیای خود را یاد میگیرند. در بازی، کودکان از لحاظ جسمی، کلامی یا ذهنی با محیط خود و سایر افراد درگیر میشوند.
بازی و اسباببازیهایی وجود دارند که باعث تقویت هوش کودکان میشوند، به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم:
-معماها، بلوکها و بازهای فکری قدرت یادگیری کودکان را بالا میبرد. محققان ادعا میکنند که بلوک سازی، مهارتهای مکانی، ریاضی و حل مسئله را بهبود میبخشد چراکه در این بازی کودکان مدام در حال فکر کردن و تصمیمگیری برای چینش بلوکها هستند.
بازی، هوش کودک، بلوک سازی
– بازی جنگا نه تنها برای کودکان بلکه برای بزرگسالان هم سرگرمکننده و مفید است. این بازی که با ۵۴ بلوک چوبی انجام میشود، به تمرین بدنی و توجه بالایی نیاز دارد و به همین منظور عملکرد مغز کودکان را بهبود میبخشد.
بازی، هوش کودک، بازی جنگا
– اگرچه افراط در بازیهای رایانهای میتوانند تأثیرات مخربی بر روی مغر بگذارد، اما استفاده کنترلشده از این بازیها میتواند باعث تقویت مغز کودکان شود. در بازیهای یارانهای هماهنگی اعضای بدن کودک مانند چشم و دست افزایش پیدا میکند و کودک بهتر میتواند حرکات را کنترل کند. همچنین بازیهای کامپیوتری به کودکان کمک میکند تا قدرت استدلال و حل مسئلهشان افزایش یابد.
رایانه، بازی، هوش کودک
– بازیهای ریاضی از جمله بازیهای تقویتکننده مغز هستند. مثال: من ۵ تا تیله بازی دارم. اگر ۲ تا از اینها را به شما بدهم، چند تیله دارم؟ یا بیست آبنبات از فروشگاه خریدم و ۳ تا از آنها را خوردم. چند آبنبات مانده است؟ بهتر است از فرزندتان بخواهید که از نظر رشد ذهنی از انگشتان دست خود استفاده نکند.
۴- تنفس عمیق از راه بینی
محققان دانشگاه نورث وسترن میگویند تنفس عمیق از راه بینی مغز را تقویت میکند؛ بنابراین هر روز صبح زود یا قبل از رفتن به خواب ۱۰-۱۵ دقیقه، این کار را با کودکتان تمرین کنید و شاهد تفاوت عملکرد ذهنی کودک خود باشید.
۵- به چالش کشیدن ذهن
حافظه فرزندتان را به چالش بکشید. مثلاً پس از خواندن کتاب، از کودکتان بخواهید که داستان را به زبان خودش بازگو کند یا با استفاده از حلقههای میوه یا مهرههای رنگی، الگوهایی ایجاد کنید، سپس آنها را به هم بریزید و ببینید که آیا کودکتان میتواند آنها را از نو بسازد. این فعالیتها باعث قویتر شدن حافظه کلامی و بصری فرزند شما میشوند.
زمان ویدئو: 1:35 دقیقه
حجم: 23 MB
پسورد فایل : پسورد ندارد گزارش خرابی لینک
درباره یزدان مهربانی
پژوهشگر و مدرس مهارت های تربیت فرزند (با استفاده از تکنیک های برنامه ریزی ذهن)
نوشته های بیشتر از یزدان مهربانیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چطور به فرزندمون کمک کنیم اعتماد به نفس خوبی داشته باشه؟
آموزش جنسی کودکان kids sex education چیست؟
۵ نکته طلایی برای بهتر تربیت کردن فرزند نوجوان ما
۴۰ راه برای رسیدن به آرامش ذهن و آرامش درون
چگونه آرامش را به خودم و خانواده ام هدیه کنم؟
تقویت مهارت ارتباطی و فن بیان کودکان
دوره های آموزشی مرتبط
دوره والدین موفق | فرزندان موفق
دوره آموزشی آرامش در خانواده
دوره هوش مالی کودکان
دوره تربیت جنسی کودکان
دوره رایگان تربیت فرزند
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود استاد مهربانی عزیز
ممنونم که به سایت ما سر میزنید و سپاس بابت نظرتون