آموزش تفاوتها به کودک برای ارتباط بهتر با دیگران
فایل صوتی:
شیوه های برقراری ارتباط صحیح با کودک را بدانید
در تربیت کودک هرچه با کودک خود بیشتر صحبت کنید، مکالمات دو نفره بیشتر داشته باشید، , ارتباط صحیح با کودک برقرار کنید. با او بازی کنید کودک شما بیشتر یاد می گیرد. خواندن کتاب، آواز خواندن، پازل بازی کردن با لغات بازی کردن. و با کودک صحبت کردن در حالی که باعث رشد و تقویت مهارتهای شنیداری کودک می شود، دامنه لغات او را نیز افزایش می دهد. در ادامه این مقاله از مسیر سبز با ما همرا باشید:
مشکلات ارتباط نادرست با فرزند
و همچنین یک تعامل و ارتباط نادرست با کودک باعث بروز مشکلات و آسیب های روحی و روانی در او می شود. تعامل نادرست کودک با والدین موجب بروز مشکلاتی از جمله احساس حقارت، عدم اعتماد به نفس و آسیب های روحی و روانی در وی می شود، اظهار داشت:برقراری ارتباط دوستانه با والدین، کاهش لجبازی ها، بیان خواسته و مشکلات از جمله فواید تعامل و گفتگوی صمیمانه کودک با والدین است.
دیدن مشکلات کودک از دید آنها
یکی از نکاتی که والدین در ایجاد تعامل با فرزند خود باید رعایت کنند، پیگیری علاقه مندانه مشکل کودک است و اینکه هرگز نباید این مشکلات را کوچک، پیش پا افتاده و بی ارزش بشمارند زیرا موجب بدخلقی، لجبازی و عدم بیان این مسائل توسط او می شود.
در ارتباط صحیح با کودک با اشتیاق به او نگاه کنید
در برخورد و ارتباط گفتاری با کودک سعی کنید مشتاقانه به او نگاه کنید و هر چند لحظه با گفتن جملاتی مانند حق با تو است و راست می گویی، به فرزندتان احساس دلگرمی و تاًیید بدهید و از وی بخواهید عقاید خود را راجع به مشکل پیش آمده بازگو کند.
لطفا در ارتباط صحیح با کودک صبور باشید
صبور باشید و اجازه دهید کودکتان گفته هایش را تا آخر تمام کند و به رفتارهایی مانند درهم کردن انگشتان، ناخن جویدن، مشت کردن پنجه او هنگام صحبت کردن توجه داشته باشید زیرا نشانگر حالات درونی وی از جمله استرس، خشم و عصبانیت است.
از کلمات ساده و قابل فهم استفاده کنید
والدین به یاد داشته باشند که از سوالات امری، استفاده از کلمات سخت و غیر قابل فهم به کودک خود بپرهیزند و گفتگو را در زمان مناسب، به سادگی و با زبان کودک انجام دهند تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

به کودک خود توجه کامل داشته باشید
زیرا یک رابطه سریع اما با توجه می تواند نیاز کودک شما را به برقراری ارتباط برآورده سازد مثلا هنگامی که او می گوید:با من بازی کن اما این کار در آن لحظه ممکن نیست، چرایی عدم انجام خواسته وی را برایش توضیح دهید یا بگویید امروز کارم خیلی سخت بود، دو سه دقیقه صبر کن تا استراحت کنم و سپس با تو بازی می کنم. با این طرز برخورد، آن ها می توانند احساس شما را درک کرده و صراحت شما را تحسین خواهند کرد.
بین خود و فرزندتان رمز بگذارید
با کمک فرزند خود یک اسم رمز یا جمله رمز بسازید و در برخی مواقع از گفتن آن بهره جویید؛ این جمله میتواند بار دیگر دوست داشتن شما را به فرزندتان یادآوری کنید، از یاد نبرید که این اسم رمز یا جمله رمز فقط باید میان شما و فرزندتان معنی شود و دیگران از آن چیزی متوجه نشوند، برخی کلمات رمز میتوانند از سوی کودک به منظور بیان ناخرسندی یا ناراحتی او از موضوعی در میان جمع کاربرد داشته باشد.
برای زمان خواب کودک برنامهریزی کنید؛ برای کودکان کم سن و سال خواندن داستان پیش از خواب بسیار لذتبخش است، شما میتوانید داستانهایی از زندگی خود یا خاطراتی که با کودکتان داشتهاید را برای او تعریف کنید، در این میان به هیچ عنوان نباید از فرزندان بزرگتر غافل شد، میتوانید یک کتاب داستان را به فرزند بزرگترتان بدهید و از او بخواهید تا برایتان قصهها را بخواند.
به کودکتان فرصت کمک دهید
باید به کودک فرصت کمک کردن داد، برخی والدین سهواً از نزدیک شدن فرزندشان به خود جلوگیری میکنند و موجب بروز نوعی دلزدگی عاطفی در آنها میشود؛ به هیچ عنوان این کار را نکنید و به کودک خود فرصت دهید تا بتواند کنارتان باشد و در کارها به شما کمک کند.
والدین میتوانند در هنگام خرید، کیسهای را به دست کودک خود بدهند و از او تقاضا کنند تا به آنها کمک کند؛ این کار باعث میشود تا کودک مشارکت را بیاموزد و به والدین خود بیشتر نزدیک شود، او این موضوع را درک میکند که والدین به او اعتماد دارند، حتی هنگام لباس پوشیدن از کودک خود بپرسید که کدام کت یا شلوار را بپوشید.
دیدگاهتان را بنویسید